miercuri, 28 iulie 2010

Nu te juca cu inima cuiva!

In lumea aceasta plina de egoism in care traim, noi trebuie sa fim o gura de aer proaspata, noi trebuie sa inotam impotriva curentului. Trebuie sa ne iubim aproapele si sa avem grija de el ( Levitic 19:18 Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.). Daca ne jucam cu inima si sentimentele cuiva, nu aratam ca il iubim, ba din contra dovedim o inima rea si egoista.

Ma doare cand ma gandesc ca si eu,in viata mea am facut de vreo doua ori aceasta greseala. M-am jucat cu inima cuiva, nefiind pe deplin constienta de raul pe care il provoc. Sa nu uitam insa, ca oricat de mult am vrea sa dam timpul inapoi, nu o mai putem face. Ce putem face este sa invatam din greselile noastre, sa nu le mai repetam si sa avertizam si pe altii de acest pericol.
Dumnezeu ne-a poruncit sa ne iubim unii pe altii, sa fim o familie in Hristos. De aceea, iubindu-ne unii pe altii dovedim cat de mult il iubim pe EL. 

Ce inseamna a te juca cu inima cuiva? Inseamna a-i da sperante false, a-l face sa creada ca ai ceva pentru el, cand de fapt nu esti interesata. Il faci sa se indragosteasca de tine, iar apoi il anunti detasata ca de fapt s-a inselat si ca tu nu esti interesata de el. Iar acel om pleaca cu capul plecat si duhul zdrobit. Partea cea mai rea este ca vindecarea se realizeaza intr-un proces extrem de lent si se lasa cu stima de sine extrem de scazuta.
Asa reusesti sa zdrobesti un suflet creat de Dumnezeu, iar tu nu dai dovada ca esti copilul Lui. 

Poate te gandesti ca doar ai flirtat putin cu el si atat. Dar crezi ca asta e putin? E acelasi lucru, doar la o intensitate mai redusa. Ai grija, copil al lui Dumnezeu, cum te porti cu aproapele tau! Daca Dumnezeu este intr-adevar Tatal tau, vei avea grija cum te porti cu cei din jur si vei fi totdeauna atenta sa nu ranesti pe cineva in acest fel. Nu uita, ca ,,atingandu-te" de copiii Lui, te ,,atingi" de El ( Zaharia 2:8 căci celce se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui. ).

Daca vrei sa faci voia lui Dumnezeu, arata cuiva ca esti interesata de el doar atunci cand esti! Valabil si la partea masculina bineinteles. Domnul sa ne dea intelepciune sa stim cum sa traim pentru El.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu